112Gelderland

Elspeet - Twee verdachten aangehouden na inbraak bank

In de nacht van woensdag op donderdag 10 december kreeg de politie rond 04.30 uur een melding binnen over een inbraak bij een bankgebouw aan de Apeldoornseweg in Elspeet. De politie was snel ter plaatse en heeft in de omgeving twee verdachten aangehouden.

Na ontvangst van het inbraakalarm ging de politie direct ter plekke poolshoogte nemen en werd tegelijkertijd in de omgeving uitgekeken naar mogelijke verdachten. Een politieauto stuitte op de Vierhoutenweg in Emst op een auto waar twee mannen inzaten. De politie wilde de auto ter controle staande houden en gaf de bestuurder een stopteken, maar bij het zien van de politie ging de bestuurder er direct vandoor. Kort daarna reed hij zichzelf klem in een doodlopende straat. De inzittenden, twee mannen van 37 en 41 uit Veenendaal, zijn aangehouden op verdenking van het plegen van de inbraak. Ook bleken zij de nodige inbrekerswerktuigen in hun auto te hebben liggen.

De auto is in beslag genomen voor nader onderzoek. In de auto werd een hoeveelheid kleingeld aangetroffen. Uit het bankgebouw bleek ook kleingeld te zijn gestolen. De twee verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. In het bankgebouw heeft de technische recherche sporenonderzoek verricht.  

Heeft u mogelijk iets gezien van deze inbraak Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten