112Gelderland

Harderwijk - Politie onderzoekt afpersing, tips gezocht

Het overvallenteam van de politie onderzoekt een incident waarbij een medewerkster van de Primera aan het Triasplein in Harderwijk bedreigd zou zijn en gedwongen is om onder meer Lotto formulieren af te staan aan twee onbekende jonge mannen. Het incident vond op donderdag 29 oktober plaats.

De twee jonge mannen zouden rond 19.30 uur in de winkel zijn geweest en de medewerkster voornamelijk verbaal bedreigd en onder druk gezet hebben. Een derde dader zou bij de deur zijn blijven staan. Op 30 oktober is gemeld bij de politie wat er gebeurd was en stelde de recherche een onderzoek in.

Er waren tijdens het incident andere klanten in de winkel, maar het kan zijn dat die niets van het voorval aan de kassa gemerkt hebben. De politie heeft het voorval nog volop in onderzoek en is erg benieuwd of mensen op basis van dit bericht de politie kunnen tippen wie de daders mogelijk zijn.

De twee verdachten zijn naar schatting ongeveer 20 jaar oud en hebben een getinte huid. n van hen is ongeveer 1.80m lang, smal gezicht, kort, bruin haar en een normaal postuur. De andere verdachte is ongeveer 1.75 lang en heeft een gezet postuur en kort, krullend haar.

Uit het eerste onderzoek komt het vermoeden naar voren dat de daders mogelijk afkomstig zijn uit Flevoland. Ook de politie Flevoland is dan ook betrokken bij dit onderzoek.

Weet u meer neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een melding doen kan uiteraard ook, via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten