112Gelderland

Arnhem - Nieuwe verdachten in beeld in onderzoek rellen

In het onderzoek naar de ongeregeldheden in augustus in het centrum van Arnhem, voorafgaande aan de voetbalwedstrijd van Vitesse tegen het Britse Southampton, zijn enkele tientallen nieuwe verdachten in beeld gekomen. Van de destijds 70 aangehouden verdachten zullen er 54 niet meer worden vervolgd, tegen 16 van hen rust nog wel verdenking van betrokkenheid.

Donderdagavond 6 augustus, voorafgaand aan de voetbalwedstrijd, braken er ongeregeldheden uit op de Korenmarkt in het Arnhemse centrum. Door nog onbekende oorzaak raakten tientallen personen slaags met elkaar en werd er met stoelen en tafels gegooid. De politie, die voorbereid was op ongeregeldheden, greep direct in. Op basis van de op dat moment beschikbare informatie en om verdere escalatie te voorkomen verrichtte de politie 70 arrestaties in een caf aan de Hoogstraat.

Bij het daaropvolgende onderzoek bleek dat van 54 van de aangehouden verdachten geen feiten of omstandigheden konden worden aangetoond van betrokkenheid bij de strafbare feiten. Hun zaken zullen worden geseponeerd. Tegen de overige 16 rust nog wel verdenking van betrokkenheid bij onder meer openlijke geweldpleging, zware mishandeling, opruiing en bedreiging.

Bij bestudering van de vele camerabeelden, die gedurende het onderzoek werden veiliggesteld, kwamen nog eens enkele tientallen, niet eerder in het onderzoek aangehouden personen als verdachte in beeld. Van deze personen moet de identiteit nog nader worden vastgesteld. Ook zullen zij over hun betrokkenheid aan de tand worden gevoeld, evenals de overgebleven 16 verdachten. Het onderzoek is daarmee voorlopig nog niet afgerond. ()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten