112Gelderland

Epe - Huisverbod opgelegd aan man na huiselijk geweld

Donderdagavond 5 november heeft de politie een 57-jarige man uit de gemeente Epe aangehouden op verdenking van het ernstig mishandelen van zijn vrouw. De man heeft vrijdag een huisverbod opgelegd gekregen.

De politie ontving rond 23.00 uur een melding vanaf het adres waar de vrouw naartoe gegaan was voor hulp. Na het opnemen van een verklaring van de vrouw heeft de politie de 57-jarige man aangehouden in het huis van het echtpaar. De man is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling en moest ook een nacht ter observatie blijven.

De burgemeester heeft de man na overleg met de politie een huisverbod opgelegd. Voor alle betrokkenen is hulp ingeschakeld. Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of eventuele kinderen.

De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen. Voor meer informatie zie huisverbod.nl

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten