112Gelderland

Ulft - Brandstichting Ulft in Opsporing Verzocht

Dinsdagavond 3 november besteedt Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht aan de brand die in de nacht van zondag op maandag 14 september woedde aan de Deken Nijkampstraat in Ulft. Een woning met aangrenzende bakkerij brandde toen volledig uit. De brand bleek te zijn aangestoken.

In Opsporing Verzocht is een reconstructie te zien en de gedupeerden vertellen over de grote impact van de brand. Ook geeft een forensisch rechercheur in de uitzending uitleg over het verloop en de gevolgen van de brand.

De eerste meldingen over de brand kwamen die nacht vlak na 02.40 uur binnen bij de hulpdiensten, nadat de bewoners van de getroffen woning en omwonenden wakker werden van een harde knal. De brandweer heeft de brand geblust maar kon niet meer voorkomen dat de woning en bakkerij volledig uitbrandden. Ook diverse voertuigen en woningen in de omgeving liepen schade op door de explosie en/of brand. Vier volwassenen en een kind die in de woning verbleven wisten het huis gelukkig wel op tijd te verlaten. Er raakte niemand gewond maar de schade en impact waren enorm.

Het rechercheonderzoek naar deze brandstichting is nog altijd in volle gang, maar tot op heden zijn er nog geen aanhoudingen verricht. Wel is uit het onderzoek gebleken dat vermoedelijk sprake was van twee brandstichters. In de uitzending gaat de politie uitgebreid in op de bevindingen tot nu toe.

De uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdagavond om 20.30 uur op NPO1.

Weet u meer over deze brand, neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Anoniem een melding doen kan ook via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten