112Gelderland

Bergentheim - Tips leiden naar verdachte beroving

Zaterdagavond 24 oktober hebben twee mannen een 19-jarige man uit Bergentheim beroofd. De man werd door hen aangesproken op de Kanaalweg-West en moest zijn geld en telefoon afgeven. Een zoektocht en de inzet van Burgernet en Whatsapp hebben geleid tot de aanhouding van een 24-jarige man uit Almelo.

De man belde na de beroving aan bij een woning in de straat. De bewoners alarmeerden de politie en n van hun ging samen met de man op zoek naar de verdachten. Agenten zochten ook mee en er werd een politiehond ingezet. Daarnaast werd via Burgernet en een Whatsapp-groep om informatie gevraagd. Meerdere getuigen belden de politie met informatie.

Rond 1.15 uur kregen agenten een melding dat iemand n van de verdachten had zien lopen op de Boerendijk. Ze troffen daar een 24-jarige man uit Almelo aan die voldeed aan het signalement. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

De tweede verdachte is (nog) niet aangehouden. Het gaat om een man van tussen de 20 en 30 jaar, met een gedrongen postuur, 1.70 meter lang en hij heeft een kaal hoofd. Hij droeg een lichte jas met reflectie achterop de jas. Getuigen die meer weten over deze verdachte en de politie nog niet hebben gesproken worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844. () NV

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten