112Gelderland

Staphorst - Inwoner Staphorst verdacht van bedreigen wethouders

Op dinsdagavond werd de raadsvergadering verstoord door een inwoner van Staphorst. De man kwam de raadszaal binnen met een grote hamer.

Rond 20.15 uur ging de man de raadszaal binnen met een grote hamer. Het gedrag van de man werd door aanwezigen ervaren als zeer dreigend. Hierop werd hij door omstanders overmeesterd en naar buiten begeleid. De gealarmeerde politie ging met meerdere politieautos naar het gemeentehuis en daar leek de man al naar huis te zijn gegaan. De politie hield de man korte tijd later aan in zijn woning. Tijdens de aanhouding verzette de man zich en werd een agent mishandeld. Door agenten werd pepperspray gebruikt. De 36-jarige verdachte uit Staphorst in ingesloten op verdenking van bedreiging, het verstoren van de raadsvergadering en mishandeling van een agent.

Geweld en bedreiging tegen mensen met een publieke functie, zoals wethouders, raadleden of politiemensen wordt hoog opgenomen.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten