112Gelderland

Politie lost schot op vluchtauto bij diefstalpoging

Zaltbommel - De politie in Zaltbommel heeft in de vroege ochtend een schot gelost op een vluchtende auto die betrokken was bij een diefstalpoging van een aanhanger. Bij het incident raakte verder niemand gewond. De verdachte van de diefstal is nog voortvluchtig.

Een getuige waarschuwde rond kwart over vijf in de ochtend de politie nadat hij gezien en gehoord had dat op de Hugo de Grootstraat nabij de J. van Oldenbarneveldtstraat een onbekende man probeerde er met een geparkeerde aanhanger vandoor te gaan. Bij aankomst zagen agenten een man in een bestelbus stappen. Toen ze hem wilden aanspreken reed de man weg. Een van de agenten dreigde daarbij te worden klem gereden en wist zich door weg te springen in veiligheid te brengen. Daarbij botste de bestelwagen tegen een ander geparkeerde voertuig.

Tegelijkertijd probeerde de getuige via het geopende portier aan de andere kant de wegrijdende bestuurder tot staan te brengen en werd daarbij enkele meters meegesleurd. Toen het mislukte om de man uit de wagen te trekken schoot een van de agenten op de wegrijdende bestelauto. Die werd weliswaar geraakt maar de bestuurder zag evenwel kans weg te komen. Hij en de bestelauto zijn tot dusver spoorloos. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op te reageren. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

 

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten