112Gelderland

Zevenaar - Mogelijk zelfde daders achter overvallen

Het districtelijke overvallenteam Gelderland-Midden, dat onderzoek doet naar een woningoverval in Tolkamer op 18 juli en de overval op een geldloper in Pannerden op 17 augustus, denkt dat beide zaken door dezelfde dadergroepen zijn gepleegd. Beide zaken komen woensdag 30 september aan de orde tijdens de uitzending van BureauGLD, het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland.

In de nacht van vrijdag 17 op 18 juli werd een 74-jarige bewoner van Tolkamer in zijn huis aan de Burgemeester Daalderopstraat overvallen door twee mannen. Daarbij werd onder meer de pinpas van het slachtoffer buitgemaakt waarmee later diens rekening werd geplunderd.

Een maand later, in de nacht van zondag 16 op maandag 17 augustus, werd op de Aerdtsestraat in Pannerden een 55-jarige geldloper door drie personen beroofd van de opbrengst van de Aerdtse kermis. Gedurende het onderzoek stuitten rechercheurs op een aantal aanwijzingen die erop duiden dat er kennelijk sprake is van dezelfde dadergroep. Welke aanwijzingen dat zijn kan de politie vanwege onderzoeksbelang nog niet vrijgeven.

Ook zijn er inmiddels beelden van bewakingscameras, waarop te zien is hoe een man geld pint met de in Tolkamer buitgemaakte pinpas. Een foto van de man die geld pint zal morgen, woensdag 30 september, worden vertoond in het programma BureauGLD. Van kijkers wordt om herkenning gevraagd van de man op de foto. Daarnaast doet de politie een beroep op informatie van andere getuigen, die wellicht informatie hebben over de zaak. De uitzending van BureauGLD is woensdag 30 september 0m 18.20 uur bij Omroep Gelderland en wordt elk uur herhaald. (/)

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten