112Gelderland

Geldermalsen, Aalst, Deil - Alcoholcontrole op water en weg

In samenwerking met Verkeershandhaving hielden agenten van team De Waarden zaterdag tussen 14.00 en 23.00 uur alcoholcontroles op het water en de weg. Met twee boten is gecontroleerd op de afgedamde Maas tussen Poederoijen en Bern en op de Linge tussen Geldermalsen en Leerdam. De wegcontroles vonden plaats in de omgeving Aalst en later Deil.

Op de Maas lieten de agenten 17 schippers blazen, geen van hen had teveel gedronken. Eenschipper van 14 jaar werd gewaarschuwd voor het varen met een snelle motorboot. Voor zo'n boot is een vaarbewijs verplicht, maar gezien zijn leeftijd kon hij die nog niet hebben (vanaf 18 jaar). De ouders zijn hierover onderhouden. Een tiental schippers is gewaarschuwd voor te snel varen (toegestane snelheid daar is 9 km/uur). Ook acht vissers werden gecontroleerd, zij hadden allen een vispas.

Op de Linge werkten 13 schippers mee aan een blaastest, ook hier had niemand teveel gedronken. Vantwee gecontroleerde vissers was de vispas in orde. Bij de brug in Gellicum waarschuwde de politie twee brugspringers.

Agenten van team Verkeershandhaving controleerden het passerend verkeer op alcohol en andere zaken in het belang van verkeersveiligheid. Twee bromfietsers die sneller reden dan 75 km/uur zijn aangemeld bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) voor een zogeheten WOK-melding (Wacht Op Keuren). Dit kan als bij politiecontrole blijkt dat de constructiesnelheid te hoog is of de bromfiets niet aan de gestelde eisen voldoet. Een WOK-status houdt in dat de politie namens de RDW een rijverbod oplegt. Het voertuig moet dan eerst, op kosten van de eigenaar, opnieuw gekeurd worden bij de RDW. En bromfietser is bekeurd voor rijden zonder valhelm en een automobilist voor rijden zonder rijbewijs. Vijf bestuurders die met teveel alcohol op achter het stuur zaten kregen hiervoor een proces-verbaal.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten