112Gelderland

Voorthuizen - Uddelnaar verspeelt rijbewijs door alcohol en roekeloos rijden

Een 18-jarige Uddelnaar heeft donderdagmiddag in Voorthuizen zijn rijbewijs verspeeld. De jonge automobilist veroorzaakte een aanrijding en bleek ook onder invloed van alcohol. Hij had het rijbewijs amper een jaar in bezit.

De Uddelnaar reed donderdag omstreeks 15.45 uur over de Polleveenseweg. Bij het nemen van een bocht moest hij afremmen voor een tegenligger, waarna hij de macht over het stuur kwijt raakte en een fietser omver reed. De fietser, een 82-jarige man uit Oosterbeek, raakte daardoor gewond. De Uddelnaar bleek onder invloed van alcohol met een gehalte van 335 ug/l. Dat is voor een beginnend bestuurder (5 jaar of korter in bezit van een rijbewijs) ruim drienhalf keer teveel. Op basis van getuigenverklaringen rees ook de verdenking van roekeloos rijgedrag. Mede daarom werd het rijbewijs van de Uddelnaar ingevorderd. De fietser had door het ongeval onder meer een hoofdwond en schaafwonden opgelopen en werd terplekke door ambulancepersoneel behandeld; hij hoefde niet naar het ziekenhuis. ()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten