112Gelderland

Zaltbommel - Vuurwapen blijkt alarmpistool

De politie heeft woensdagmiddag een 18-jarige jongen uit Kerkdriel aangehouden. Hij wordt verdacht van overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Bij de politie was een melding binnengekomen dat er in de omgeving van de Heer Balderikstraat in Zaltbommel zou worden geschoten. De politie ging op onderzoek uit en trof enkele hulzen aan. Er hield zich een groepje jongeren in de omgeving op, waarvan er twee plotseling wegfietste. De twee werden staande gehouden en al snel werd duidelijk wie van de twee geschoten had.

In de rugzak van de 18-jarige knaap werd een vuurwapen aangetroffen. Onderzoek wees uit dat het een alarmpistool bleek. Maar ook deze vallen onder de wetgeving van de Wet Wapens en Munitie en het is verboden deze voorhanden te hebben op de openbare weg. De jongen kreeg een proces-verbaal en het wapen werd in beslag genomen.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten