112Gelderland

Man aangehouden voor inbraken na DNA-match

Nijmegen - De politie in Nijmegen heeft op vrijdag 18 januari een 33-jarige man uit de gemeente Maasdriel aangehouden. Hij wordt verdacht van tenminste vijf inbraken die afgelopen maanden zijn gepleegd in onder meer sportkantines in de gebied Tweestromenland.

De politie kwam de verdachte op het spoor door een DNA-match. Bij vijf panden waar is ingebroken werd DNA aangetroffen. Dit leverde vijf maal een match op met de 33-jarige. De man wordt er onder andere van verdacht te hebben ingebroken in een horecagelegenheid in Dreumel. Dit zou zijn gebeurd in de nacht van 3 op 4 december 2012. Ook is DNA van de man aangetroffen bij een tennisvereniging in Wamel. Hier werd ingebroken tussen 7 en 10 december.

De 33-jarige is in verzekering gesteld en zal maandag worden voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Hij heeft een bekennende verklaring afgelegd. Het politieonderzoek wordt voortgezet naar mogelijke mededaders en meer aanhoudingen worden op dit moment niet uitgesloten. Of de verdachte verantwoordelijk kan worden gehouden voor meerdere inbraken wordt nog onderzocht.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten