112Gelderland

Arnhem - Arnhemmer gaat agent te lijf in politiebureau

Een 55-jarige Arnhemmer is donderdagavond in zijn woonplaats aangehouden nadat hij een agent in het politiebureau aan de Beekstraat te lijf was gegaan. De man was naar het politiebureau gekomen nadat zijn zoon al eerder was aangehouden.

Agenten hadden het eerder op de avond aan de stok gekregen met de 16-jarige zoon van de Arnhemmer bij winkelcentrum Rijkerswoerd. De jongen weigerde mee te werken aan een controle nadat ze hem op een brommer hadden zien rijden. Ook weigerde hij zich te legitimeren. Toen hij vervolgens werd aangehouden verzette hij zich, waardoor de agenten geweld moesten gebruiken om hem te overmeesteren. Nadat de ouders van de jongen genformeerd waren over de aanhouding van hun minderjarige zoon kwam de vader naar het bureau en sloeg de agent die hem te woord wilde staan. De man werd vervolgens aangehouden. De agent raakte door de mishandeling lichtgewond en deed aangifte.

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen. Incidenten waarbij politiemedewerkers agressief of gewelddadig worden behandeld, hebben hoge prioriteit. Er volgt altijd een reactie.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten