112Gelderland

Wijchen - Drie verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag, rond 03.15 uur, in Wijchen drie jongens aangehouden. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging. Bij de aanhouding van n van hen zijn enkele waarschuwingsschoten gelost.

De meldkamer van de politie kreeg een melding dat op de Suikerbergseweg een grote vechtpartij aan de gang zou zijn. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Op de aangegeven locatie troffen de agenten 5 jongeren aan die verklaarden door een groep van 20 jongeren belaagd en mishandeld te zijn. De verdachten waren inmiddels vertrokken, enkele daarvan op scooters. Kort daarna zagen agenten op de Hoefsestraat een scooter rijden met daarop 3 jongens. Bij het zien van de politieauto ging de scooter er snel vandoor. De agenten zetten de achtervolging in.

Toen de politieauto de scooter genaderd was, begon de bestuurder te slingeren. Twee jongens vielen daarbij van de scooter af. Zij konden direct worden aangehouden. Het zijn Wijchenaren van 17 en 18 jaar oud. De 17-jarige bleek bij zijn val een been gebroken te hebben. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De bestuurder was er vandoor gegaan maar werd door een andere politie-eenheid opgemerkt. De bestuurder bleek geen gevolg te geven aan de stoptekens. Daarop zijn door n van de agenten enkele waarschuwingsschoten gelost. De bestuurder, een 18-jarige Wijchenaar, stopte daarop en kon worden aangehouden.

Na de aanhoudingen hebben agenten geprobeerd om de gegevens van de slachtoffers helder te krijgen. Die bleken echter niet meer aanwezig te zijn. De politie gaat er van uit dat ze in de loop van de dag aangifte komen doen.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten