112Gelderland

Arnhem - Beroving pizzakoerier in scene gezet

De beroving van een pizzakoerier begin maart van dit jaar in het Arnhemse Statenkwartier is in scene gezet. Dat is gebleken uit rechercheonderzoek door het districtelijke overvallenteam Gelderland-Midden. Het aanvankelijke slachtoffer is nu zelf aangehouden als verdachte en over de zaak verhoord.

De destijds 17-jarige pizzakoerier deed aangifte bij de politie nadat hij naar zijn zeggen op dinsdagavond 3 maart op de Thorbeckestraat zou zijn belaagd door twee personen die hem van zijn scooter zouden hebben getrokken. Daarna zouden ze hem met geweld zijn geld en de pizzas afhandig hebben gemaakt.

In het daaropvolgende onderzoek werden recent drie verdachten aangehouden: drie 17-jarige Arnhemmers. Onderzoek wees onder meer uit dat er feitelijk geen beroving had plaatsgevonden maar dat het geld in eigen zak was gestoken. Tegen de 17-jarige is proces-verbaal opgemaakt wegens het doen van een valse aangifte en verduistering van het geld van zijn werkgever. De jongen is na verhoor weer vrijgelaten. Tegen de andere drie verdachten is ook proces-verbaal opgemaakt wegens betrokkenheid bij de verduistering.

( / )

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten