112Gelderland

Ewijk, Oost-Nederland - Alcoholcontrole Down The Rabbit Hole

De politie heeft maandag op de laatste dag van het festival Down The Rabbit Hole tussen 08.00 en 14.00 uur een alcoholcontrole gehouden. De politie liet 750 bestuurders blazen. Daarvan hadden er 16 teveel alcohol gedronken. Daarvan waren er zeven, beginnend bestuurder ( max. toegestaan aantal ug/l is 88 ). Het aantal ug/l varieerden van 170 tot 565 ug/l. Van twee beginnend bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Tegen alle 16 werd proces-verbaal opgemaakt.

Ondanks dat de organisatie uitdrukkelijk de festivalbezoekers er op wijst is 16 overtreders toch 16 teveel. Het festival is verder overigens goed verlopen.

Onder de noemer We love BOB is het BOB- team deze zomer op diverse festivals aanwezig. Doel is om de echte BOB te belonen. Dit zijn de automobilisten die geen alcohol drinken en hun bijrijders veilig naar huis brengen.

Met We Love BOB krijgen bijrijders de kans om hun waardering uit te spreken over hun BOB die zijn/ haar verantwoordelijkheid pakt. De centrale boodschap van de campagne is: spreek voordat je naar een festival gaat af wie de BOB is, en geen alcohol drinkt. Een echte BOB blijft namelijk honderd procent fris en drinkt helemaal gn alcohol. Als politie dragen wij ons steentje bij door in de campagneperiode extra te controleren op alcohol.

Een belangrijke reden om te BOBen, is het veilig thuisbrengen van je bijrijders en jezelf. Uit onderzoek blijkt dat automobilisten met bijrijders vaker nuchter blijven dan automobilisten die alleen naar huis rijden. Het is de band met bijrijders, of het nu familie, vrienden of geliefden zijn, die maakt dat men de verantwoordelijkheid voor een veilige thuiskomst neemt.

Van juni tot september gaat het BOB-campagneteam langs bij verschillende festivals in Gelderland en Overijssel.

Festivals

Datum

Locatie

Gelderland

Free Your Mind

6 juni

Arnhem

Betuws spektakel

4 juli

Buren

Nijmeegse Vierdaagse

18-24 juli

Arnhem en Nijmegen

Huntenpop

15 aug

Ulft

Lingefeest

28 aug

Buren

Overijssel

Grolsch Summersounds

16 juli

Enschede

Dicky Woodstock

30 juli

Steenwijk

Stratenfestival

21 aug

Zwolle

Stoppelhaene

29 aug

Raalte

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten