112Gelderland

Arnhem - Duo opgepakt in onderzoek straatroof

In een onderzoek naar enkele straatroven in de wijk Presikhaaf in Arnhem eind vorig jaar heeft de recherche twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 17-jarige Wageninger en een 19-jarige jongen uit Ede.

De twee zouden eind december in de Arnhemse wijk Presikhaaf tot drie keer toe waardevolle goederen met geweld hebben afgenomen van drie verschillende slachtoffers. De gedupeerden, twee Arnhemmers en een inwoner van Westervoort, hadden de goederen (o.a. een I-pad) te koop staan op Marktplaats.

Het aangehouden duo deed zich voor als belangstellende koper en maakte afspraken om elkaar te treffen. Daarbij werden de goederen buitgemaakt. In twee gevallen werd er ook gedreigd met een vuurwapen of iets wat daarop leek. De Wageninger en de Edenaar zijn afgelopen woensdag aangehouden en afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Beiden zitten voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.

 

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten