112Gelderland

Apeldoorn, Ede, Velp, Ellecom - Met veel drank op achter stuur, rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft dit weekend in Gelderland vier rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die ruimschoots teveel gedronken hadden. n vijfde automobilist had al geen geldig rijbewijs meer.

Zaterdagochtend werd een 30-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg om 05.00 uur gespot op de Dwarsweg in Ede. De man viel meteen op omdat hij met alarmverlichting aan reed en stil ging staan voor een groen verkeerslicht. De man was zichtbaar onder invloed en blies op het bureau 855 ug/l, bijna vier keer zoveel als maximaal is toegestaan voor een ervaren bestuurder.

In Ellecom zagen agenten zaterdagavond 13 juni rond 19.30 uur een 57-jarige bestuurder uit Wehl rijden op de Ellecomsedijk. De ANPR (kentekenscan) gaf een hit dat het rijbewijs van de man ingevorderd was. Hij werd staande gehouden en was duidelijk onder invloed. Hij blies op het bureau 1195 ug/l, ruim vijf keer meer dan maximaal toegestaan. Ook was de auto van de man niet verzekerd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Als de man nog eens wordt betrapt op rijden zonder rijbewijs is hij zijn auto kwijt.

In Apeldoorn trof de politie in de nacht van zaterdag op zondag vlak voor 01.00 uur een 61-jarige bromfietsbestuurder die hevig slingerde over de Zutphensestraat. Het rijgedrag van de man werd gemeld bij de politie door iemand die even daarvoor nog maar net een aanrijding met de man had kunnen voorkomen. Zowel de blaastest als de ademanalyse op het politiebureau zijn niet gelukt. Er is daarom bloed afgenomen bij de man.

In dezelfde nacht trof de politie om 01.20 uur een stilstaande auto met draaiende motor aan in een bocht van de Rembrandtstraat in Velp. Toen agenten de bestuurder, een 46-jarige Arnhemmer, aanspraken, roken ze een alcohollucht. De man blies op het politiebureau 850 ug/l.

Zondagochtend zag de politie in Ede om 05.15 een 22-jarige automobilist uit Ede op de Stationsstraat rijden. De man werd ter controle staande gehouden voor een blaastest. Deze gaf aan dat de man onder invloed was. Hij blies op het politiebureau 420 ug/l. Dit is drie keer zoveel als maximaal is toegestaan voor een beginnend bestuurder.

Op de man uit Wehl na zijn de rijbewijzen van alle bestuurders ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal tegen allen op.

Naast het proces-verbaal van de politie, waarmee een rechter de strafrechtelijke straf bepaalt, legt het CBR een zogenaamde bestuurlijke maatregel op. Dit kan bijvoorbeeld een verplichte cursus zijn; de Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer, of aanmelding voor het Alcoholslotprogramma. De kosten voor deze cursus dienen door de deelnemer zelf betaald te worden. Kijk voor meer informatie op www.cbr.nl

286499 / 286859 / 285205 / 286113 / 286773

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten