112Gelderland

Varsseveld, Arnhem, Apeldoorn - Inbrekers aangehouden

De politie in Gelderland heeft 4 en 5 juni in totaal vijf mannen aangehouden die mogelijk van plan waren om in te breken dan wel een inbraak hebben gepleegd. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

In Apeldoorn kon donderdag 4 juni dankzij een alerte getuige mogelijk een inbraak worden voorkomen. Na een melding van een verdachte situatie aan de Homeusstraat troffen agenten rond 22.50 uur drie mannen (17, 19 en 20 jaar) uit Enschede aan in een auto. In hun auto werd een gasalarmpistool aangetroffen en twee breekvoorwerpen en handschoenen. De mannen zijn aangehouden.

In Varsseveld enArnhem heeft de politie twee oudere inbraken kunnen oplossen na uitvoerig politieonderzoek. Een 24-jarige man uit Zwolle is aangehouden voor een insluiping op 17 november aan de Koningin Wilhelminalaan in Varsseveld. Hij wordt ervan verdacht dat hij hierbij een portemonnee en een mobiele telefoon heeft weggenomen.

Een 25-jarige man uit Winterswijk kon worden aangehouden voor een insluiping in een woning aan het Jan van Riebeeckplantsoen in Arnhem op 3 januari. Ook hier werd een mobiele telefoon weggenomen.

Met de zomer voor de deur gaan ramen en deuren weer vaker open. Zolang er toezicht op is, is dat geen probleem. Maar even op zolder iets halen terwijl de terrasdeur openstaat, maakt het voor een insluiper makkelijk snel iets weg te nemen. U maakt het insluipers extra moeilijk door de kamer of ruimte waar u een raam of deur heeft openstaan, niet onbeheerd open te laten staan, ook niet om te douchen, slapen of bijvoorbeeld boven te stofzuigen. Leg ook geen waardevolle spullen in het zicht, zoals laptop, fotocamera of portemonnee. Sluit s nachts uw ramen en deuren. Inbrekers of insluipers hebben maar weinig ruimte nodig om binnen te komen. Kijk dus ook uit met een open bovenlicht. Wilt u toch een raampje open Zet dan alleen het raam open waar een inbreker niet bij kan of een raam wat is voorzien van een goedkeurde barrirestang of -rek. //

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten