112Gelderland

Gelderland - Gelderland Onder invloed in het verkeer

De politie in Gelderland heeft donderdag drie bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. Dat gebeurde in Arnhem en Lochem. In een geval was er sprake van een ongeval, ook werden er rijbewijzen ingevorderd.

Op de Apeldoornseweg in Arnhem botsten donderdagochtend rond 06.30 uur twee autos op elkaar ter hoogte van de Sonsbeeksingel. De twee inzittenden van de ene auto, twee Arnhemse vrouwen van 29 en 37 jaar, werden met letsel naar het ziekenhuis gebracht. De andere partij, een 35-jarige vrouw uit Tolkamer, was met de schrik vrij gekomen. De 37-jarige Arnhemse rook naar drank maar was niet in staat een ademtest te ondergaan. Van haar is bloed afgenomen voor een bloedproef. Ook is haar rijbewijs ingevorderd.

Donderdagnacht, even na middernacht, zagen agenten op de Goorseweg in Lochem een 54-jarige man rijden in een busje. Gezien zijn zwabberende rijstijl werd hij voor controle aan de kant gezet. De man, bleek onder invloed van alcohol (215 ug/l) maar net onder de strafbare limiet. Niettemin mocht hij niet rijden want zijn rijbewijs was ingevorderd.

Een 29-jarige Arnhemmer maakte het dezelfde nacht omstreeks 03.00 uur nog bonter. De man reed asociaal op zijn bromfiets door het voetgangersdomein in de Arnhemse binnenstad en bleek onder invloed met een alcoholgehalte van 770 ug/l (drienhalf keer de limiet). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en ook kreeg hij een rijverbod. Dat lapte hij echter aan zijn laars en stapte even later weer op zijn bromfiets. Dat leverde wederom een rit naar het politiebureau op en opnieuw een proces-verbaal.

(//)

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten