112Gelderland

Amersfoort - Portemonnee conductrice gestolen : Oproep getuigen

Op maandag 1 juni vond in een trein op het station van Amersfoort een diefstal van een portemonnee van een NS-medewerkster plaats. De politie arresteerde de verdachten maar is nog op zoek naar getuigen.

Rond 17.45 uur controleerde de conductrice de reizigers waaronder twee jongens die waren ingestapt in Apeldoorn. Op het moment dat zij doorliep, zag zij dat de conducteursruimte openstond en dat een van de gecontroleerde jongens snel naar de toiletruimte liep. Bij controle van die ruimte trof zij een lege portemonnee aan die uit de conducteursruimte was meegenomen.

De betrapte jongen, die een blauw petje droeg, bedreigde de conductrice en ging er gelijk vandoor. Buiten de trein kon deze verdachte worden tegengehouden door NS-personeel. De kompaan van de verdachte bemoeide zich vervolgens met de aanhouding waardoor de verdachte kans zag opnieuw te ontkomen. De kompaan, een 17-jarige inwoner van Gouda, kon worden vastgehouden en werd overgedragen aan de politie. De gevluchte verdachte, wiens identiteit bekend was, werd aangehouden op woensdag 3 juni. Ook hier ging het om een 17-jarige inwoner van Gouda.

De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten maar zoekt nog getuigen van de diefstal in de trein en de situatie op het perron. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie van Amersfoort via 0900-8844.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten