112Gelderland

Nijmegen - Politie haalt growshop leeg

De politie heeft dinsdagmiddag op de landelijke actiedag een growshop aan de Gerardt Noodstraat ontruimd. Sinds 1 maart is de Opiumwet gewijzigd en is het verkopen van artikelen die gebruikt worden voor hennepkwekerijen verboden. Er werd niemand aangehouden.

De 54-jarige Nijmegenaar, die als eigenaar wordt gezien zal later deze week op het bureau als verdachte worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op en het is aan justitie wat de strafmaat zal zijn. De volledige tekst van het gewijzigde deel van de Opiumwet luidt als volgt:

Hij die stoffen of voorwerpen bereidt, bewerkt, verwerkt, te koop aanbiedt, verkoopt, aflevert, verstrekt, vervoert, vervaardigt of voorhanden heeft dan wel vervoermiddelen, ruimten, gelden of andere betaalmiddelen voorhanden heeft of gegevens voorhanden heeft, waarvan hij weet of ernstige reden heeft om te vermoeden dat zij bestemd zijn tot het plegen van een van de in artikel 11, derde en vijfde lid, strafbaar gestelde feiten, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste drie jaar of geldboete van de vijfde categorie.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten