112Gelderland

Achterhoek - Politie vraagt opnieuw de hulp van Achterhoekers tegen zitmaaierdiefstallen

Let op, er zijn weer zitmaaierdieven actief in de Achterhoek! Met die waarschuwing komt de politie nadat er in Eibergen de afgelopen dagen twee zitmaaiers zijn buitgemaakt.

De politie waarschuwt niet alleen, maar vraagt de bewoners van het buitengebied in de Achterhoek om hulp. Zitmaaierdieven gaan zeer geraffineerd te werk. Ze bereiden zich goed voor en verkennen de omgeving. En van de zitmaaiers die in Eibergen is gestolen was al maanden niet meer buiten geweest, dat laat zien dat de dieven goed genformeerd zijn.

Het kan niet anders dan dat deze criminelen van tevoren poolshoogte nemen. Daarom roept de politie mensen op om goed op te letten. Ziet u iemand die u niet vertrouwd in uw buurt Bel de politie! Ook een verdacht busje en een vreemde auto met aanhanger of paardentrailer kunnen gebruikt worden door deze dieven. Daarom vraagt de politie om hier alert op te zijn.

De diefstallen vinden vooral plaats in het platteland, een omvangrijk gebied waar de politie onmogelijk overal tegelijk kan zijn. Juist daarom roept de politie bewoners extra op om verdachte situaties te melden. Dat kan zowel overdag als s nachts via 112.

Daarnaast heeft de politie ook verschillende tips om het dieven moeilijker te maken.

Laat een zitmaaier niet buiten staan Haal de sleutel uit het contactslot Zorg voor goed hang- en sluitwerk van de stalling Breng verlichting aan bij de stalling Veranker de zitmaaier met een ketting

Andere handige tips:

Maak fotos van de zitmaaier Noteer frame- en of registratienummers Noteer opmerkelijke kenmerken Bekijk de mogelijkheden van een track & trace-systeem

En hebt u toch niet kunnen voorkomen dat uw zitmaaier gestolen is Bel dan zo snel mogeljik met de politie zodat agenten snel zicht krijgen op plekken waar de daders hebben toegeslagen.

(/)

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten