112Gelderland

Doetinchem - Dronken man geeft kopstoot aan agent

In de nacht van donderdag op vrijdag 15 mei is een 33-jarige Doetinchemmer aangehouden voor openbaar dronkenschap en mishandeling van een agent.

De politie werd rond 02.30 uur gebeld over de man, die heel lastig was bij een caf aan de Grutstraat in Doetinchem. Toen de politie arriveerde was er een worsteling gaande tussen de man en een portier van het caf. De man werd door de politie van het terras verwijderd en kreeg opdracht het centrum te verlaten. Dit weigerde hij, waarna hij werd aangehouden. De man verzette zich hier hevig tegen en deelde tijdens de aanhouding ook een kopstoot uit aan een agent. Ook in de politieauto op weg naar het bureau bleef de man zich verzetten en probeerde hij een ruit van de auto door te trappen.

De 33-jarige man is ingesloten voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Zowel de 33-jarige, als een vriend van hem die zich ook in het caf misdragen bleek te hebben, krijgen een horecaverbod opgelegd.

De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd streng tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afspraak met justitie is ook dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten