112Gelderland

Ingen, 't Harde, Tiel - Rijbewijzen ingevorderd van drankrijders

De politie in Gelderland heeft donderdag en vrijdagochtend van drie bestuurders het rijbewijs ingevorderd omdat ze met teveel drank op achter het stuur zaten. Dat gebeurde in Tiel, Ingen en t Harde.

Een 52-jarige Nijmegenaar werd donderdag in de vroege ochtend rond 05.15 uur op de A15 bij Tiel van de weg gehaald na meldingen van andere weggebruikers, die gezien hadden dat de man hevig slingerend reed. Bij controle bleek de man achter het stuur te zitten met een alcoholgehalte van 740 ug/l (ruim drie keer de norm).

Politieagenten die donderdagavond bij een huiselijk conflict in Ingen waren geroepen troffen een van de partijen in een auto aan. Het bleek een 36-jarige Ingenaar te zijn die onder invloed bleek met een alcoholgehalte van 580 ug/l. Dat is ruim tweenhalf keer de limiet.

In t Harde weigerde een 25-jarige automobilist uit Uddel in de vroege ochtend van vrijdag te stoppen voor een routinecontrole. Na een korte achtervolging via de Eperweg en de A28 stopte de man op een parkeerplaats. In zijn auto bleek een gebruikershoeveelheid cocane te liggen. De man zelf was onder invloed met een alcoholgehalte van 585 ug/l. Voor een beginnende bestuurder (5 jaar of korte in het bezit van een rijbewijs) is dat ruim zesenhalf keer de limiet.

(//)

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten