112Gelderland

Vaassen - Vier mannen bestolen door verdachte die zich als politie voordoet

Op de Kanaalweg zijn vrijdagmiddag 13 mei, rond 15.30 uur, vier mannen uit Roemeni beroofd van een hoeveelheid geld.

De vier werden ingehaald door een zwarte BMW met twee inzittenden op de Eekterweg, waarbij een nep politie-ID voor de ruit werd gehouden en men gebaarde dat de auto moest stoppen. Omdat de vier slachtoffers meenden met de politie van doen te hebben, volgden zij netjes de auto en stopten op de Kanaalweg. Hier stapte de bijrijder uit de BMW en vroeg hij om hun ID-bewijzen, welke zij lieten zien. Vervolgens werd hen gevraagd het geld te tonen wat ze bij zich hadden. Toen zij dit overhandigden, ging de verdachte er snel met het geld vandoor. De politie is op zoek naar mensen die hier woensdagmiddag meer van gezien hebben. De daders zijn gevlucht in een zwarte BMW. Zij droegen geen politie-uniformen. De politie wil ook graag mensen spreken die deze auto in de buurt van de Eekterweg of Kanaalweg hebben gezien, of ergens anders en het vermoeden hebben dat deze bij de diefstal betrokken is geweest.

()

Noot van de redactie: Vrijdagmiddag verscheen hierover reeds een bericht op politie.nl, ook om snel eventuele getuigen op te roepen. Omdat de slachtoffers de Nederlandse taal niet machtig zijn, was op dat moment de exacte toedracht van de diefstal niet geheel duidelijk, waardoor in deze nieuwe versie bepaalde details kunnen afwijken.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten