112Gelderland

Nijmegen, Opijnen - Diverse hennepkwekerijen ontmanteld

De politie heeft dinsdag op drie locaties hennepkwekerijen ontmanteld. In de Piersonstraat in Nijmegen werd een kwekerij ontmanteld en twee personen aangehouden. In de Bosduifstraat in Nijmegen werden geen personen aangetroffen maar wel een kwekerij en in Opijnen werd een reeds ontmantelde kwekerij aangetroffen in een oude steenfabriek aan de Waaldijk en werd n persoon aangehouden.

In de Bosduifstraat werden in de kelder twee ruimtes aangetroffen waarin kwekerijen waren ingericht. Daar werden 254 planten in beslag genomen. In de Piersonstraat werden een 48-jarige man en een 59-jarige vrouw, beiden uit Nijmegen aangehouden. Zij worden verdacht van overtreding van de Opiumwet. Er was wel een kwekerij maar de oogst was al weg.

In de oude steenfabriek waren drie geheime ruimtes gecreerd zodat de kwekerijen niet meteen zouden opvallen. Daar was de hennep al geoogst. Afgaande op de achtergelaten potten zouden daar tussen de 1000 en 1500 planten hebben gestaan. Er werd een 45-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet.

De politie heeft in alle gevallen de zaak in onderzoek.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten