112Gelderland

Wijchen - Ontploffing en brand bij bedrijf

In een bedrijf aan de Nieuweweg in Wijchen heeft zich vrijdagochtend een ontploffing en een brand voorgedaan. Daarbij zijn drie slachtoffers gewond geraakt van wie een ernstig.

De ontploffing was kort voor 09.00 uur in de spuiterij van een fabriek waar onder meer aanhangers worden gemaakt. Direct daarna brak er brand uit. Bij de ontploffing liep een medewerker ernstige brandwonden op, hij is naar het ziekenhuis gebracht. Diverse anderen hadden ademhalingsmoeilijkheden maar konden terplekke worden behandeld. Het totaal aantal gewonden bleef uiteindelijk beperkt tot drie.

Wat de oorzaak van de brand was is nog onbekend. De brandweer is tot in de loop van de namiddag bezig met bluswerkzaamheden. Pas daarna zal het mogelijk zijn onderzoek te doen naar de mogelijke oorzaak. De resultaten van het onderzoek zal echter enige tijd op zich laten wachten, dergelijke onderzoeken zijn tijdrovend. Gedurende de afhandeling werd de omgeving van de brand enkele uren afgezet. Hoewel rook altijd slecht is voor de gezondheid zijn er bij de brand geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten