112Gelderland

Ede - Gestolen bedrijfsbus na achtervolging terecht

Na een achtervolging hebben agenten in de nacht van zaterdag op zondag 3 mei een 18-jarige man uit Zwartsluis aangehouden die in een gestolen bedrijfsbus reed. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

De bus werd eerder die nacht gestolen vanaf een oprit aan de Voorsterweg in Ede. Rond 06.00 uur zagen agenten de bus de A1 oprijden bij Barneveld. De agenten zetten direct te achtervolging in en gaven de bestuurder een stopteken. Deze gaf daaraan geen gehoor en ging met hoge snelheid in de richting Apeldoorn. Bij de afrit Beekbergen verliet de bestuurder de A1. Onderaan de afrit raakte hij de controle over het voertuig kwijt en reed over het spoor, over een verkeersbord en vervolgens een weiland in. Daar stapte de bestuurder het voertuig uit en ging er te voet vandoor. Hij kon door agenten snel in de kraag worden gevat en worden aangehouden.

De man is ingesloten en krijgt proces-verbaal en diverse bekeuringen. De bedrijfsbus raakte beschadigd.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten