112Gelderland

Tiel - Beschonken bestuurder twee keer in n nacht aangehouden

Dankzij een alerte getuige heeft de politie in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei in Tiel een beschonken automobilist van de weg af kunnen halen. De bestuurder, een 33-jarige man uit Tiel, is aangehouden en moest zijn rijbewijs inleveren. Enige tijd later zagen agenten de man toch weer rijden, terwijl zijn rijbewijs even daarvoor was ingevorderd. Hierop is hij weer aangehouden.

Rond 03.45 uur belde een andere weggebruiker dat hij achter een auto reed waarvan hij het vermoeden had dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Hij bleef achter de betreffende auto rijden en gaf zijn positie door aan de politie. Agenten gaven de bestuurder op de Nieuweweg in Tiel een stopteken. In eerst instantie reageerde hij hier niet op en bleef doorrijden in de richting van het centrum. Op de Stationsstraat slaagden de agenten erin de auto aan de kant te zetten. Een ademanalyse toonde een promillage van 1,61 (700 ug/l) aan. Dit is ruim 3 keer de norm. Hierop is het rijbewijs van de 33-jarige man ingevorderd.

Enige tijd later, nadat de man in vrijheid was gesteld, zagen dezelfde agenten die hem eerder die nacht hadden aangehouden, de man wederom in zijn auto rijden door Tiel. Hierop is hij voor een tweede keer aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

/

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten