112Gelderland

Ede - Rondreizende klusjesmannen opgepakt voor oplichting

De politie doet onderzoek naar drie mannen die bij een huis in Ede hebben geklust, maar vermoedelijk ook de bewoner opgelicht. Een 68-jarige man meldde zich bij de politie omdat de klusjesmannen hun afspraken niet na kwamen.

De klusjesmannen belden vorige week aan bij de Edenaar. Ze boden aan om het dak te inspecteren en kregen toestemming van de man. Even later vertelden ze dat er van alles mis was, waarna ze het dak gingen repareren. Gaandeweg bleek er veel meer mis met het dak, volgens de klusjesmannen.

Om materialen te kunnen kopen vroegen de mannen om geld. De bewoner van het huis betaalde in totaal een voorschot van 10.000 euro aan de klusjesmannen. Toen ze uiteindelijk niet meer op kwamen dagen, belde de bewoner de politie.

De politie waarschuwt al langer voor deze vorm van oplichting. Regelmatig krijgt de politie meldingen van mensen die een klus laten uitvoeren door vreemden die spontaan aanbellen. Soms komen de klusjesmannen na betaling niet meer opdagen, of blijkt dat de beloofde werkzaamheden niet zijn uitgevoerd. Daarom benadrukt de politie dat het belangrijk is om gezonde argwaan te hebben als mensen met dit soort aanbiedingen voor de deur staan.

Omdat de bewoners van het huis de kentekens van de mannen genoteerd hadden kon de politie ze gisteren, 29 april, achterhalen in Laren (NH). Drie mannen zijn aangehouden, een 32-jarige Ier en twee mannen van 31 en 38 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie onderzoekt hun rol in het verhaal.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten