112Gelderland

Geldermalsen - Handel in materiaal tbv hennepteelt, aangepakt

Vanmiddag heeft de politie in een bedrijf aan De Aaldor in Geldermalsen een 33-jarige man uit Tiel aangehouden. Hij wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet. Bij de politie was informatie binnengekomen dat de Tielenaar zou handelen in benodigdheden die gebruikt worden bij het opbouwen van hennepkwekerijen.

Per 1 maart is de wet Voorbereidingshandelingen illegale hennepteelt (growshops en andere facilitators) in werking getreden. Deze wet maakt alle handelingen die illegale hennepteelt voorbereiden en bevorderen strafbaar. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om growshops of de handel in kant-en-klaar ingerichte kasten voor de illegale hennepteelt. Maar het kan in specifieke gevallen ook gaan om facilitators als transport- en distributiebedrijven, verhuurders van loodsen en schuren en elektriciens, die illegale elektrische installaties aanleggen.

De politie heeft enkele pallets met deze materialen in beslag genomen. De komende dagen zal het onderzoek worden voortgezet.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten