112Gelderland

Geldermalsen - Jongen met airsoftwapen betrapt

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 17-jarige jongen uit Buren en aangehouden. Hij wordt verdacht van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De politie maakte proces-verbaal op en nam het wapen in beslag.

De jongen uit Buren fietste samen met een leeftijdgenoot over de Willem de Zwijgerstraat in Geldermalsen. Omdat ze zich wat verdacht gedroegen en beiden een capuchon over hun petje droegen werden zij door surveillerende agenten aangesproken. En van de jongens had een rugzak bij zich. Toen de agenten vroegen of ze daar even in mochten kijken gaf hij aan dat er een airsoftwapen in zat. De twee werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de jongen uit Buren werd proces-verbaal opgemaakt. De ander kon meteen naar huis omdat hij niets had gedaan.

Omdat de airsoftwapen gewoon onder de Wet Wapens en Munitie valt en dus voor bedreiging en afdreiging geschikt is, mag je daar niet zomaar mee rondlopen

In Nederland moet je 18 jaar zijn en lid van de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging. Je moet ook in het bezit zijn van een pasje van deze club. Pas dan is het toegestaan een airsoftwapen in huis te hebben. Ook moet het wapen thuis, evenals echte vuurwapens opgeslagen zijn in een deugdelijke afsluitbare opslag.

Als je als lid met je wapen over straat gaat dan mag je je wapen alleen vervoeren in een koffer, foedraal of een tas die is af te sluiten. Daarnaast moet je de kortste weg naar je schietvereniging nemen en de munitie moet gescheiden van het wapen worden vervoerd. Wil je meer weten Kijk op:

www.airsoftclubnederland.nl

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten