112Gelderland

Hengelo - Man aangehouden na uit hand gelopen bemoeienis met bekeuring

De politie heeft maandag 20 april een 64-jarige man uit Hengelo (Gld) aangehouden nadat hij, ondanks herhaaldelijke waarschuwingen, zich bleef bemoeien met een bekeuringsituatie, een agent beledigde en zich weigerde te identificeren.

De agent zag maandag rond 11.45 uur op de Banninkstraat in Hengelo een tractor rijden waar een platte wagen achter gekoppeld was met lading die niet goed gezekerd was. Omdat de lading er zo af zou kunnen vallen en dit gevaar opleverde voor het overige verkeer, werd de bestuurder een bekeuring aangezegd.

De 64-jarige man kwam aanrijden in een personenauto, bemoeide zich met de situatie en liet duidelijk weten het oneens te zijn met feit dat de bestuurder bekeurd werd. Toen hij van mopperen overging in het beledigen van de agent sprak deze hem hierop aan, en waarschuwde de agent de man dat hij hiervoor aangehouden kon worden. Ook vroeg de agent de man om zich te legitimeren. Dit weigerde hij pertinent, en de man maakte aanstalten om te vertrekken. Hierop besloot de agent de man aan te houden. De man bleef weigeren mee te werken en verzette zich fysiek tegen zijn aanhouding. De agent waarschuwde de man meerdere keren dat hij pepperspray zou gaan gebruiken, maar de man staakte zijn verzet niet. Uiteindelijk is de Hengelor met gebruik van pepperspray onder controle gebracht en geboeid in de politieauto gezet. Hij is beboet voor het weigeren zich te identificeren.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten