112Gelderland

Buren - Bestuurder diverse keren in de fout

Een 60-jarige Arnhemmer is zondagavond twee keer aangehouden voor het rijden onder invloed. De eerste keer in Buren en later op de A15 ter hoogte van Dodewaard. De politie maakte voor diverse feiten proces-verbaal op.

De Arnhemmer was betrokken bij een aanrijding op de Onderdreef in Buren. Toen de agenten ter plaatse kwamen waren de twee bestuurders van beide personenautos al bezig met het uitwisselen van de gegevens. Omdat botsen ook blazen betekent, moesten beide bestuurders een blaastest doen. De andere bestuurder blies netjes een P. De Arnhemmer daarentegen blies een A en dat betekent dat hij mogelijk alcohol had gedronken. In ieder geval meer dan de toegestane hoeveelheid.

Op het bureau mocht hij wederom blazen. Het ademanalyseapparaat gaf 510 ug/l aan. De Arnhemmer vond dat vreemd omdat hij aangaf maar 1 biertje te hebben gedronken. Hij wenste een tegenonderzoek (contra-expertise). Een opgeroepen arts kwam naar het bureau en nam bloed af. De Arnhemmer betaalde de kosten die daarvoor staan.

Vervolgens verliet de verdachte het politiebureau met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur. Later die avond wordt de man weer rijdend aangetroffen (binnen het tijdsblok van het rijverbod) op de A15 bij Dodewaard. Daar trok hij de aandacht van de agenten die hem eerder die avond al hadden bekeurd. Hij werd wederom aangehouden voor het rijden onder invloed en rijden in strijd met een opgelegd rijverbod. Deze keer werd ook zijn rijbewijs ingevorderd en zijn auto in beslag genomen.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten