112Gelderland

Derde aanhouding in woningoverval Hierden

Hierden - De politie heeft zondag 13 januari een 16-jarigen jongen uit Hierden in zijn woning aangehouden voor betrokkenheid bij de woningoverval in de nacht van 12 op 13 januari aan de Parallelweg in Hierden. Eerder werden al twee verdachten van 17 en 18 jaar uit Harderwijk aangehouden.

De aanhouding volgde uit het onderzoek dat het Overvallenteam van de politie naar de overval had ingesteld. Gedurende dit onderzoek werd ook een groot deel van de buit teruggevonden.

De eigenaar van een bedrijf aan de Parallelweg werd van vrijdag op zaterdag rond middernacht in zijn woning overvallen door twee jonge mannen. De man werd eerst met een smoes naar buiten gelokt. Toen hij weer zijn woning in wilde gaan, werd hij overvallen. Hij werd bedreigd met iets wat op een vuurwapen leek en vastgebonden. Nadat de mannen met ondermeer geld waren vertrokken, lukte het de man omstreeks 01.10 uur zichzelf te bevrijden en de politie te alarmeren. Het slachtoffer raakte lichtgewond. Het slachtoffer dacht dat er mogelijk nog een derde persoon bij de overval betrokken zou zijn.

Agenten zijn direct een grote zoekactie gestart. Hierdoor konden kort na de overval aan de Grevenhofweg in Hierden de twee mannen uit Harderwijk worden aangehouden. Het overvallenteam heeft de zaak verder onderzocht wat uiteindelijk tot de aanhouding van de derde verdachte leidde.

Het overvallenteam denkt dat met deze drie aanhoudingen alle betrokken bij deze overval zijn gepakt. Alle drie de verdachten zijn ingesloten. Zij worden dinsdag voorgeleid bij de Rechter-Commissaris.

Het slachtoffer is over de aanhoudingen genformeerd.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten