112Gelderland

Apeldoorn - Oplichter reageert op advertenties in supermarkten

De politie doet in Apeldoorn onderzoek naar drie gevallen van oplichting. In de afgelopen dagen zijn drie mensen bestolen van hun geld toen ze iets wilden verkopen.

Op vrijdag 10 april kreeg een 64-jarige man uit Apeldoorn een telefoontje. Iemand reageerde op een advertentie voor kampeerspullen die de man had opgehangen in de supermarkt. De koper kwam even later bij het 64-jarige slachtoffer thuis en vertelde dat hij een aanbetaling wilde doen, maar geen gepast geld had. Toen het slachtoffer enkele tientallen euros wisselgeld gaf, ging de man er snel vandoor met het geld.

Op maandag 13 april gebeurde hetzelfde bij een 71-jarige man uit Apeldoorn die een advertentie had opgehangen in een supermarkt. Ook hier belde de zogenaamde koper die bij de man thuiskwam. Opnieuw vertelde de koper dat hij geen gepast geld had, en ook hier ging de man er met het wisselgeld vandoor zonder dat hij betaald had.

Op dezelfde dag werd ook een 69-jarige Apeldoorner slachtoffer van dezelfde werkwijze en dus van vermoedelijk dezelfde dader. Ook dit slachtoffer had een advertentie opgehangen. Hij maakte een afspraak met de koper, ditmaal niet thuis maar bij een supermarkt. De koper kwam opdagen en hield weer hetzelfde verhaal over wisselgeld. En opnieuw ging de man er vandoor met enkele tientallen euros.

De politie is op zoek naar mensen die weten wie de koper is of meer informatie over deze man hebben. Het gaat om een lichtgetinte man van rond de 40 jaar. Hij is 165-170cm lang. Het kan ook zijn dat andere mensen slachtoffer geworden zijn van deze wisseltruc. De politie komt graag in contact met mensen die meer kunnen vertellen, zij kunnen bellen via 0900-8844

(//)

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten