112Gelderland

Zeddam - Man aangehouden na woninginbraak s-Heerenberg

Dankzij een alerte getuige heeft de politie op zaterdagavond 11 april in Zeddam een 21-jarige man uit Weesp aangehouden. Hij wordt ervan verdacht even daarvoor een inbraak te hebben gepleegd in s-Heerenberg.

Omstreeks 22.00 uur meldde een getuige bij de politie dat hij twee verdachte personen zag lopen in de omgeving van de Wittejufferstraat in Zeddam. Toen agenten daar aankwamen, zagen zij twee mannen lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. Bij het zien van de politie gingen de twee er vandoor. Na een achtervolging kon n van de twee (de 21-jarige man) in de kraag worden gevat. De ander wist te ontkomen.

Agenten troffen bij fouillering een autosleutel bij de 21-jarige aan. In de omgeving vonden zij de auto die bij deze sleutel hoorde; hierin werd een tas met diverse sieraden aangetroffen. Korte tijd later kwam er een melding binnen van een woninginbraak in s-Heerenberg bij de politie binnen. De sieraden die bij de 21-jarige man uit Weesp in de auto werden aangetroffen, bleken te zijn ontvreemd bij de woning die zojuist doelwit was geworden van een inbraak.

De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten