112Gelderland

Vaassen - Onder invloed en zonder rijbewijs achter stuur

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 10 april een 34-jarige man uit Lelystad aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat, zonder rijbewijs, een valse naam opgaf en de agenten beledigde.

De politie zag de man rond 02.50 uur een gesloten verklaring negeren en tegen het verkeer in rijden op de Dorpsstraat in Vaassen. Hierop hield de politie de automobilist staande. De man kon zich niet identificeren en gaf, zo bleek later, een valse naam op. De blaastest van de politie gaf aan dat de man gedronken had, waarop hij aangehouden werd op verdenking van rijden onder invloed en omdat hij zich niet kon identificeren. Ook schold de man de agenten uit.

Toen de identiteit van de man vastgesteld was bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs en ook gesignaleerd te staan om aangehouden te worden voor de politie in Amsterdam. De man blies bij de ademanalyse 445 ug/l, ruim twee keer wat maximaal is toegestaan voor een ervaren bestuurder.

De man is ingesloten voor verhoor en wordt na verhoor overgedragen aan de politie in Amsterdam. De politie Oost-Nederland maakt proces-verbaal tegen de man op over de strafbare feiten die hij afgelopen nacht pleegde.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten