112Gelderland

Loenen, Hattem - Gasalarmpistolen in beslag genomen

De politie heeft donderdag 9 april twee gasalarmpistolen in beslag genomen in Hattem en Loenen. De eigenaren zijn aangehouden wegens overtreding van de wet wapens en munitie.

In Hattem zagen agenten die toevallig toch in de buurt waren het wapen, dat op een echt vuurwapen leek, rond 17.15 uur zelf liggen in een woning. De 25-jarige bewoner is aangehouden en deed vrijwillig afstand van het wapen en twee patronen.

Een 28-jarige man uit Loenen is donderdagavond aangehouden na een melding over het alarmpistool dat hij in zijn bezit zou hebben. Ook dit pistool is in beslag genomen.

De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op wegens illegaal wapenbezit.

Het in bezit hebben van een gasalarmpistool dat op een echt vuurwapen lijkt is verboden omdat het wapen gebruikt zou kunnen worden om mensen te bedreigen en strafbare feiten mee te plegen.

Zie ook

www.vraaghetdepolitie.nl voor meer informatie over (nep)wapens.

/

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten