112Gelderland

Harderwijk - Vuurwerk, jammers en inbrekerswerktuigen bij controle A28

De politie heeft in de nacht van dinsdag 31 maart op woensdag 1 april van 20.00 tot 2.00 uur op de parkeerplaats Drielanden langs de A28 bij Harderwijk een grote controle gehouden. Aan de actie deden ook de Belastingdienst, Douane en de RDW mee. De actie was bedoeld om criminaliteit, waaronder woninginbraken, rond de snelweg terug te dringen.

Agenten deden een bijzondere vondst in een auto die werd gecontroleerd. In eerste instantie werd alleen een schroevendraaier aangetroffen, maar na inzet van de drugshond bleek de auto een verborgen ruimte te hebben. Daarin bleken inbrekerswerktuigen te liggen. Ook troffen agenten twee jammers aan, dat zijn apparaten die bedoeld zijn om bijvoorbeeld telefoonverkeer te verstoren. Criminelen gebruiken dit ook om anti-diefstalapparatuur te verstoren. De twee inzittenden van de auto, twee mannen van 24 en 29 jaar uit Nieuwegein en Maarssen, zijn aangehouden.

Een 57-jarige man uit Dordrecht werd aangehouden omdat hij een vals paspoort bij zich had. Een 23-jarige vrouw uit Putten kreeg een boete omdat ze illegaal vuurwerk in haar auto had liggen. Agenten zagen 89 nitraatbommen in het voertuig liggen. Een 36-jarige man uit Overberg werd aangehouden omdat hij inbrekerswerktuig bij zich had.

Verder zijn er verschillende bekeuringen uitgedeeld voor gladde banden, alcohol achter het stuur en het niet tonen van het rijbewijs.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten