112Gelderland

Arnhem - Aangehouden na gevaarlijk rijgedrag

Woensdagnacht rond 01.55 uur hield de politie na een achtervolging een 32-jarige bestuurder uit Doesburg aan vanwege het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid. De man maakte een reeks verkeersovertredingen met de nodige gevaarzetting tot gevolg. Meerdere politie-eenheden werden via de meldkamer gestationeerd op en rondom grote uitvalswegen, klaar om in te grijpen. Op de Pontanuslaan ter hoogte van de kruising met de Dalweg reed de Doesburger op een geparkeerd voertuig en kon ter plekke worden aangehouden.

Surveillerende agenten zagen op de rotonde met de Roosendaalseweg een auto met hoge snelheid uit de Geitenkamp komen. Zij keerden hun dienstvoertuig om de bestuurder te controleren. Daarna constateerden de agenten een reeks overtredingen waaronder rijden door rood licht, rijden overbusbanen,spookrijdenen forse snelheidsoverschrijdingen binnen de bebouwde kom. Ook reed de bestuurder met hoge snelheid over meerdere grote kruisingen zonder vaart te minderen.De politie achtervolgde hem, vanwege de gevaarzetting op gepaste afstand, met optische- en geluidssignalen. Daaraan gaf de man echter geen gehoor. Toen de bestuurder met hoge snelheid uit een bocht vloog en op een geparkeerde auto reed, schoot die door de klap zo'n 20 meter naar voren. Twee voortuinen werden vernield.

De 32-jarige werd geboeid overgebracht naar het politiebureauen is daar verhoord.Op vermoeden van alcoholgebruik is bij deman bloed afgenomen. De politie is nog bezig met verder onderzoek.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten