112Gelderland

Zetten - Zettenaar aangehouden na bedreigen agenten met mes

De politie heeft maandagnacht in Zetten een 32-jarige inwoner van die plaats aangehouden nadat hij agenten had bedreigd met een mes. De agenten waren naar het adres geroepen vanwege een ruzie in huis.

Toen de agenten voor de deur stonden zagen zij de bewoner voor de deur staan die weigerde open te maken en eiste dat ze vertrokken. Omdat niet duidelijk was of er nog meer personen binnen waren en of die al dan niet veilig waren bleven de agenten staan en probeerden het gesprek aan te gaan. De man trok vervolgens een mes en dreigde de agenten daarmee te steken. Met behulp van een diensthond kon de man uiteindelijk overmeesterd worden en aangehouden. De Zettenaar zit voorlopig vast voor onderzoek en verhoor. Door de agenten is aangifte gedaan.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten