112Gelderland

Otterlo - Polen gepakt met inbrekerswerktuigen

Twee Polen van 25 en 26 jaar zonder vast adres in Nederland zijn zondagnacht in Otterlo door de politie aangehouden omdat ze inbrekersgereedschap bij zich hadden. De 25-jarige moest bovendien zijn rijbewijs inleveren omdat hij te hard had gereden.

De politie kreeg het duo omstreeks 03.30 uur in het vizier na een melding van een verdachte auto. Bewoners in de omgeving van de Sportlaan hadden twee mannen uit een auto met een buitenlands kenteken zien stappen die de wijk in waren gelopen. Terwijl agenten naar hen op zoek gingen zagen ze een auto met buitenlands kenteken hoge snelheid wegrijden.

Na een achtervolging lukte het ze op de Apeldoornseweg tussen Otterlo en Ede aan de kant te zetten. In de auto lag een partij gereedschap. Later bleek er vanuit een geparkeerde bedrijfsauto in Otterlo gereedschap te zijn verdwenen. Onderzocht wordt of het aangehouden tweetal daar iets mee te maken heeft. Bij de achtervolging had de 25-jarige bestuurder met een snelheid gereden van 156 km/u (na correctie) waar maximaal 80 was toegestaan. Daarmee verspeelde hij ook zijn rijbewijs. Beide Polen zitten voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten