112Gelderland

Dodewaard - Verdachten vast na inbraak

Dinsdagavond zijn door de politie 2 verdachten aangehouden in Dodewaard. Aanleiding was een inbraakmelding bij een stationsgebouw waar een bijzonder opsporingsambtenaar twee inbreker overliep. Omdat de verdachten op hem inreden is geschoten.

Na de inbraakmelding op de Boelehamsestraat ging de ambtenaar bij het oude stationsgebouw kijken en trof het duo aan. Toen deze wilde vluchten in hun auto, zouden ze hebben ingereden op de bewuste jachtopzichter van landgoed Hemmen waarop deze enkele schoten loste. Gewaarschuwde politieagenten hadden tussentijds de omgeving afgezet, zagen het voertuig met inzittenden en hebben het duo gearresteerd. De verdachten zijn afkomstig uit Tiel en 32 en 40 jaar oud; zij worden verdacht van poging doodslag en geweld tegen ambtenaren. Hun voertuig is in beslag genomen en de plaats van schieten is vannacht afgezet voor onderzoek.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten