112Gelderland

Doetinchem - Scholieren spreken automobilisten aan op snelheidsgedrag.

Op woensdag 25 maart controleren scholieren van basisschool de Zonneboom samen met de politie automobilisten in de ochtendspits op hun snelheidsgedrag bij de school. Overtreders krijgen Sloomy de slak om aan hun binnenspiegel te hangen. Hiermee worden zij op hun snelheid gewezen in deze 30 kilometerzone.

De wijkagent kreeg de laatste tijd weer regelmatig klachten over het snelheidsgedrag van automobilisten op de Dennenweg. Na deze klachten heeft de gemeente snelheidscontroles uitgevoerd op dit weggedeelte. Uit de analyse van deze cijfers bleek, dat er inderdaad te hard werd gereden, vooral tijdens haal- en brengtijden van de school.

Daarna heeft de politie dit voorjaar vijf repressieve controles op die momenten gedaan. Uit deze controles kwam naar voren dat het voornamelijk ouders van de school waren die te hard reden. Vervolgens is in overleg met de school besloten om ook nog een preventieve actie 'Sloomy' te organiseren.

Met leerlingen en agenten wil men overtreders aanspreken en attenderen op de gevaren van het te hard rijden in deze 30 kilometerzone. Op de bewuste dag gaat men gezamenlijk met een lasergun de snelheid van autos meten. Overtreders laat men stoppen en na een opvoedend gesprekje door de scholieren krijgt de bestuurder Sloomy de slak.

Met deze actie hopen de leerlingen, de politie en de gemeente, dat bestuurders hun snelheidsgedrag aanpassen. Wanneer er in de toekomst weer klachten bij de wijkagent komen, wordt er bekeurd.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten