112Gelderland

Zes aanhoudingen in onderzoek naar softdrugs in Gorinchem

Gorinchem - In een onderzoek naar handel in softdrugs hield de politie zes verdachten aan. De aanhoudingen vonden plaats op zaterdag 5 januari en vrijdag 11 januari op verschillende plaatsen in Gorinchem. De mannen worden verdacht van het invoeren en verhandelen van softdrugs.

Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van informatie en tips en leidde op zaterdag 5 januari tot de aanhouding van drie mannen van 32, 35 en 42 jaar oud in Gorinchem. In Culemborg werd een 42-jarige man aangehouden.

De vier verdachten hadden een garagebox in Gorinchem en een garagebedrijf in Arkel die door de politie werden doorzocht. In de garagebox in Gorinchem stond een auto waarin 30 kilogram softdrugs verstopt zat. De politie nam de drugs en drie auto's in beslag. Ook in het garagebedrijf in Arkel werd een auto in beslag werd genomen. De administratie van het bedrijf is meegenomen voor onderzoek.

Op vrijdag 11 januari werden in Gorinchem nog twee verdachten aangehouden, twee mannen uit Gorinchem van 30 en 52 jaar oud. De 30 jarige man probeerde via het dak te vluchten, maar agenten hielden hem alsnog aan.

Drie mannen die zaterdag zijn aangehouden zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft hen voor 14 dagen in bewaring gesteld. De 35-jarige man uit Gorinchem is op vrije voeten gesteld.

De twee verdachten die vrijdag zijn aangehouden zitten vast op het politiebureau en worden verhoord. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten