112Gelderland

Ommen - Politie onderzoekt beledigende rouwadvertenties

De politie in het Vechtdal onderzoekt de herkomst van aan nabestaanden per post toegestuurde of persoonlijk bezorgde enveloppen met beledigende rouwadvertenties.

Meerdere inwoners in het Vechtdal ontvingen de afgelopen weken een enveloppe met daarin een uit de krant geknipte rouwadvertentie. De geadresseerde stond in de advertentie vermeld als correspondentieadres na het overlijden van een familielid. Op de advertentie zijn beledigende / krenkende teksten aan het adres van de ontvanger bijgeplaatst. Een buitengemeen verachtelijke wijze van belediging van mensen die vaak nog midden in een rouwproces zitten.

De politie roept mensen op, die ook een dergelijke advertentie ontvingen, zich bij haar te melden via 0900-8844. Ook mensen die iets weten of gehoord hebben over een mogelijke afzender / bezorger van dergelijke advertenties wordt gevraagd contact op te nemen. Anonieme informatie kan worden doorgegeven via 0800-7000.

Geadviseerd wordt om enveloppen, waarin mogelijk een dergelijke advertentie wordt verondersteld, omzichtig te behandelen in verband met de aanwezigheid van sporen.

Naar de herkomst van de enveloppen is een nader onderzoek gestart.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten