112Gelderland

Apeldoorn - Achtervolging na verdachte situatie

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 19 maart in Apeldoorn met meerdere politieautos een zwarte VW Golf achtervolgd. De inzittenden ontrokken zich aan een controle na een melding van een verdachte situatie op de Woudhuizerweg. Het onderzoek wordt voortgezet.

De politie kreeg omstreeks 05.40 uur een melding over twee verdachte voertuigen. Agenten stelden direct een onderzoek in en troffen een VW golf en een bestelbusje aan. In de auto zaten twee mannen en op het moment, dat men hen wilde controleren, reed de auto weg.

Er ontstond een achtervolging waarbij de bestuurder met hoge snelheid richting de bebouwde kom van Apeldoorn reed. Meerdere politieautos werden ingezet om het net voor de vluchtende automobilist te sluiten. Het kenteken bleek van een bedrijf te zijn. Even leek het erop dat de bestuurder zich gewonnen gaf toen hij op de kruising van de Woudhuizermarkt - Nieuw Schuilenberg stopte. Het voertuig werd klem gezet, maar de bestuurde ging er toch weer vandoor. Hierbij ontstond schade aan beide voertuigen.

De achtervolging werd voortgezet, maar uiteindelijk heeft de politie om veiligheidsredenen deze gestaakt. De bestelbus bleek te zijn gestolen en is veilig gesteld. De VW met het kenteken 5ZNJ22 is ook nog zoek en de eigenaar heeft vanmorgen aangifte van diefstal gedaan. De politie vraagt informatie over de auto en de beide inzittenden. Tips zijn welkom op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten